LICENSSVETSNING

Våra anställda har genomgått svetsarprövning enligt SS-EN ISO 9606-1 för de flesta normalt förekommande material och de är väl förtrogna med procedurer enligt ISO 15614-1.

Vi på Power Heat behärskar metoder som MMB, TIG, MIG, MAG, Gas och lödning och har svetsansvarig expert med certifikat enligt IWT/EWT.

 

Vi svetsar i:

 

  • Rostfria och syrafasta stål
  • Duplexa stål
  • Kolstål
  • Tryckkärlsstål

Vi har stor erfarenhet av svetsning i höglegerade tryckärlstål som till exempel, P235GH, 16Mo3, 13CrMo44, 10CrMo910, X10CrMo med flera material.

 

Vi har fler än 100 stycken WPS svetsdatablad för stål och rör som noggrant specificerar alla svetsparametrar för respektive procedur. De är baserade på procedurprover WPQR enligt ISO 15614.

 

Vi utgår från vårt verksamhetssystem vilket är certifierat enligt standarden SS-EN ISO 3834-2, utökade kvalitetskrav för smältsvetsning av metalliska material. För anläggningar/produkter med höga krav följer vi det europeiska tryckkärlsdirektivet PED.

 

För bärande stålkonstruktioner är vi certifierade mot SS-EN 1090-1 och lämnar prestandadeklarationer (CE-märkning) för våra produkter.